Ruusutarhat

Ruusutarhat on kouvolalainen perheyritys, jonka nykyinen omistaja ja toimitusjohtaja Markku Suutari on yrittäjä jo kolmannessa polvessa.

Ensimmäisessä sukupolvessa Konsta Suutari toimi laivuriyrittäjänä Koiviston saarella. Ruusutarhat-konsernin juuret ulottuvat 1950-luvulle, jolloin Arvo Suutari siirtyi veljiensä kanssa vihannes- ja juurestuotannosta kukkatuotantoon Karhulassa eli nykyisessä Kotkassa. Ruusutarhojen historiaan kuuluu useita mielenkiintoisia yritystapahtumia: Siemen Oy – siementen tukkukauppa ja postimyynti, Siemen-Trading Oy – koristepensaiden astiataimituotanto Kesälahdella, Finnplant Oy:n ympärivuotinen ruukkuruusutuotanto Mäntsälässä, Kukkapörssi-ketjun hankinta johti kukkatukkutoiminnan voimakkaaseen lisäykseen. Vuosien varrella liiketoimintoja on myyty pois ja keskitytty kukkien tukkukauppaan.

Nykyisin Ruusutarhat-konsernin pääliiketoiminta on leikkokukkien ja ruukkukasvien tukkukauppa Suomessa, jossa asiakasryhminä ovat niin kukkakaupat kuin päivittäistavaramyymälät. Oman leikkokukkien ja ruukkukasvien markkinalähtöisen tuotannon lisäksi Ruusutarhat välittää kotimaista ja ulkomaista tuotantoa. Tärkeimmät tuontimaat ovat Hollanti, Tanska ja Kolumbia.

Ruusutarhat-konserniin kuuluu neljä yritystä; Ruusutarhat Kukkatukku Oy, Ruusutarhat Suutari Oy, Finnplant Oy ja Westling Oy. Ruusutarhat-konserni työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä ja sen liikevaihto oli vuonna 2008 noin 15 miljoonaa euroa.

 

 

Ruusutarhat Kukkatukku Oy

Jyrääntie 400
45100 KouvolaKeskus 020 7451 200
Faksi 020 7451 244